понедељак, 6. јануар 2014.

Шабачка црква даривала пакетиће најмлађим пацијентима у болници




     Свештеници Илија Митрић, Славиша Марковић и Петар Ђукановић, испред Хуманитарног фонда, по традицији, даривали су на Бадњи дан све малишане који  божићне празнике проводе лечећи се у болници. Њих укупно двадесет и троје, на педиајтрији, хирургији и ушном, добили су прикладне поклон пакетиће.
     После поделе пакетића у трпезарији педијатрије, у својој беседи, отац Илија подсетио је присутне и поручио:' Божић празник радости и зато радост Божића желимо да поделимо са свима. То је дан кад славимао рођење богомалденца Христа, који својим доласком на свет као дете доказује  да нико - никад није заборављен од стране Бога, па смо, ето, у духу те радости хтели да дане велког славља – рођења Христа поделимо и са нашим најмлађим  верницима, који су, ето, стицајем околности затекли се у ове празничне дане у шабачкој болници. Уручили смо им скромне пакетиће у име хуманитарног фонда шабчке цркве Милосрдни Самарјанин, желећи им срећан Божић – срећно рођење Христово и брзо оздрављење, а овим људима који попут добрих анђела бдију над њима, желимо, да што се бар деце тиче а и свих осталих, имају што мање посла. Срећни вам празници и нек вас Госпог чува, благослови и подари свако добро – Христос се роди!'
     Начелница Службе др Борка Кузмановић, педијатар-кардиолог, захвалила се дародавцима и додала: ' Ми запослени у Дечијем одељењу знамо колико то њима значи, јер сваки осмех измамљен на њиховом лицу значи корак ближе оздрављењу и одласку њиховим домовима и  њиховим најближим'. (извор: http://www.bolnica015.org.rs/novosti_detalji.php?id=433)