четвртак, 22. мај 2014.

Свештеници и вероучитељи из Шапца са верним народом у радној акцији у Крупњу



„Љуби ближњег свога као самога себе“
            На иницијативу штаба за прикупљање и координацију хуманитарне помоћи при Епархији шабачкој пут Крупња, најугроженијег дела наше Епархије, упутила се група од четердесетак свештеника, вероучитеља и њихових пријатеља како би мештанима пружили тренутно најпотребнију помоћ, радну снагу... У последњих неколико дана у Крупњ се упутило неколико конвоја са хуманитарном помоћу, али је тренутно овом од поплава уништеном месту потребна радна снага и механизација за уклањање наноса муља из дворишта и кућа, ерозивног земљишта и других наноса.
            Групу је предводио шабачки свештеник Слободан Живановић, а већ за петак заказан је нови одлазак групе од 40 људи како би се браћи из Крупња нашли при руци и у помоћи. Несебично дајући себе ови млади људи показали су истинску еванђеоску љубав, љубав према ближњем своме.
            Још једном АПЕЛУЈЕМО на неопходност за што хитнијом дезинфекције Крупња и села Доња Трешница и Подгај у општини Мали Зворник како не би дошло до епидмиолошке заразе великих размера, са обзиром на изливени муљ, смеће и фекалије, али и због угинулих животиња.



ђакон Саво Лазић