понедељак, 9. јануар 2017.

БОЖИЋ




„Ево дана кога створи Господ! Радујмо се и веселимо у њему.“ (Пс 118,24)
Ни за таму се не би знало да нема оно мало светла, које указује на њен недостатак. Исто је и са животом овога века. Тама се множи али ником од помрачених не долази на ум да опстају захваљујући светлоносцима од којих је Христос Алфа и Омега.
У Саборном храму Св. апостола Петра и Павла у Шапцу, свечаним празничним богослужењима обележен је празник рођења Господа Исуса Христа, Божић.

Светом архијерејском литругијом началствовало је Његово Преосвештенство епископ шабачки Господин Лаврентије уз саслужење свештеника овог светог храма. Епископ Лаврентије је по завшетку Свете Литургије, присутним верницима честитао Божић и пожелео Мир у свим областима човековог живота.
Као и претходних година велики број верника је узео учешћа у заједници која се пројављује као плод Љубави Христове и чини основно начело, садржај и циљ живота Цркве.

Након отпуста, у порти цркве, владика Лаврентије је у присуству градоначелника Шапца, Господина Небојше Зеленовића благословио велику  „Чесницу“ која је неизбежан детаљ празновања Божића и тако употпунио доживљај Цркве, као породице и  њеног есхатолошког мотива.

МИР БОЖИЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ!